mrežnica

Rafting na Mrežnici
Objavljeno 17.04.2019. |  Putovanja plus d.o.o. › posebna_ponuda › rafting_na_mrezhnici

Polazak 01.06.2019. u 7:00 sati s autobusnog kolodvora Bjelovar
Cijena aranžmana: 480 kn

Polazak u 7:00 sati s autobusnog kolodvora. Vožnja u pravcu Karlovca do mjesta Zvečaj. Upoznavanje s izletom i odlazak na startnu poziciju, priprema i instrukcije za izlet. Doživite s nama neispričanu priču slunjskog kraja o neukroćenoj i divljoj Mrežnici.

Provest ćemo vas preko nekih od najljepših slapova i sedrenih barijera. Na našoj turi od Čićinog mosta do Tržičkog mosta nešto dužoj od 5 km preveslati ćemo preko čak 26 barijera i slapova što je jedna trećina od 93 sedrene barijere na ukupnome toku od 64 km «tirkizne krške ljepotice». Nakon širokog i prostranog plitkog toka dolazimo na veličanstven Rončevića slap. Odmah nakon Rončevića slapa, podno strmih litica koje su formirale kratki tjesnac smjestio se fascinantan Milkovića slap (8 m) koji oduzima dah svakom posjetitelju ili tragatelju za netaknutim. Ovo je drugi po visini slap na Mrežnici, a po svojem obliku i načinu na koji, za mala vodostaja praktički spušta vodu preko malog “tobogana” formiranog na sredini slapa, spada među najljepše slapove na Mrežnici, teče sve do Smoljanovića slapa tj. do mosta u Tounjskom Tržiću. Upravo na ovom dijelu u svega 1,2 km toka, stisnuti u uskom gusto obraslom kanjonu prošaranom bijelim stijenama u koje samo nakratko ulazi danja svjetlost, zaredalo se čak 9 slapova. Na ovom dijelu toka nalazi se snažno vrelo koje ljeti snižava temperaturu Mrežnice za otprilike 6-7 °C. Utjecaj ovog vrela osjeća se skoro 5 kilometara nizvodno, što je vidljivo i po drukčijoj vegetaciji uz rijeku te na slapovima i drukčijem obliku sedrenih fenomena. Upravo na tom mjestu završava naša krška avantura. Rafting traje 3-4 sata.

Nakon toga odlazak na ručak u jedan od lokalnih restorana s domaćom kuhinjom. Slobodno vrijeme. Povratak prema Bjelovaru u kasnim popodnevnim satima.

Program uključuje:
• prijevoz kvalitetnim visoko turističkim autobusom
• rezervaciju termina za rafting ili kajaking na Mrežnici – gornji tok
• profesionalne SOTAR rafting čamce kapaciteta do 10 osoba, svaki čamac ima iskusnog vodiča-skipera zaduženog za uvježbavanje i sigurnost posade
• vodonepropusna vreća ili kontejner (bačva) za foto aparate i slično, svaki učesnik dobije kacigu, veslo i prsluk, u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena zaštitnu opremu neoprensko odjelo, anorak
• ručak u jednom od lokalnih restorana: ROŠTILJ (proljetni ražnjić, pljeskavica punjena, kotlet čevap, pomfrit, salata sezonska, kruh domaći ) ILI ( pastrva sa žara ili u kukuruznom brašnu, blitva/slani krumpir, salata, kruh )
• troškove organizacije programa
• osiguranje od odgovornosti i jamčevina aranžmana

NAPOMENA: Neophodno je da sudionici znaju plivati i da se pridržavaju uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima obavezu i pravo da ne dozvoli ukrcavanje u čamac osobama za koje je ocijenio da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. Novac u tom slučaju ne vraćamo.

S obzirom na klimatske uvjete, predlažemo da sa sobom ponesete majicu (za hladnijeg vremena majicu dugih rukava), kupaći kostim, ručnik, rezervne čarape, sandale ili tenisice za vodu, kapu, kremu i sunčane naočale (privežite ih uzicom) za zaštitu od sunca te fotoaparat. Također predlažemo da ponesete rezervnu odjeću i obuću.

Moguće je izlet realizirati sa paketom Rafting na Mrežnici – donji tok, takav izlet je laganiji i kraći ( nije potrebna fizička kondicija i primjereniji je za obitelji s djecom ), te mu je cijena 390 kn.

Plaćanje: uplata u gotovini na blagajni agencije, općim uplatnicama izravno na žiro račun, bankovnim i kreditnim karticama u poslovnici u ratama ( do 6 rata ), prema našim uvjetima otplate.

Minimalan broj plaćenih mjesta: 30 osoba

Cijena za 40 plaćenih osoba: 465 kn

Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih paket aranžmana putničke agencije Putovanja plus d.o.o. Bjelovar. Datum kalkulacije 17.04.2019.

Preporučujemo: uplatu putnog osiguranja prema vlastitom odabiru u poslovnici agencije.

ZA PUTOVANJA PLUS:
Mirela Kuharski, voditelj poslovnice
091 7818352, .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Trg Stanka Vraza 2, Bjelovar

Odgovorni organizator putovanja: PUTOVANJA PLUS D.O.O.Putovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:


›› Sljedeći članak: LASTOVO

• Jadranska obala i otoci
›› CRIKVENICA (43)
›› LASTOVO (34)
• Advent
• Zimski praznici
• Nova godina
• Valentinovo
• Uskršnji blagdani
• Ostalo
›› Rafting na Mrežnici (133)

AKCIJA
hotel AD TURRES
CRIKVENICA
› AKCIJA 7=6