Maroko

M A R O K O
Objavljeno 12.04.2019. |  Putovanja plus d.o.o. › mediteran › m_a_r_o_k_o

09.-16.10.2019., 8 dana
Cijena putovanja ( minimum 15 putnika): 7.950,00 kn
Za prijave do 01.08.- First minute cijena 7.650,00 kn

Vodimo vas u Maroko-zemlju duginih boja, brojnih znamenitosti , tradicionalne kulture,šarenila u svakom pogledu..Zemlju začina,ljubaznih ljudi i neprestanog sunca.
Kraljevski gradovi će vas oduševiti palačama,džamijama ,tržnicama, starim gradskim jezgrama - medinama. Neke od njih su i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine

1.dan : ZAGREB - PARIZ-CASABLANCA-RABAT
Sastanak grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let za Pariz na liniji AF 5075 u 09h00/slijetanje u 11h05.Nastavak leta za Casablancu na liniji AF1596 u 15h00.
Po dolasku u 17h10 prijevoz do Rabata. Smještaj u hotel,večera ,noćenje.

2.dan : RABAT-CHEFCHAOUEN
Nakon doručka razgled Rabata, glavnog administrativnog centra Maroka, poznat pod imenom «bijeli kraljevski grad».Razgled mauzoleja Muhameda V,kraljevska palača (izvana) ,Hasanov toranj i kazba u Oudayasu. Nastavak puta prema Chefchaouenu ili Chaouenu, tzv Plavom gradu.To je slikoviti stari grad na sjeverozapadu Maroka i ujedno glavni grad istoimene pokrajine u regiji Tangier-Tetouan. Grad je diljem svijeta poznat po karakterističnoj španjolskoj i maurskoj arhitekturi te kućama obojenim u mnoge nijanse plave boje. Zbog raznolikosti i bogatstva svoje kulturne baštine i tradicije, ali i mnoštva prodavaonica rukotvorina, suvenirnica te hotela i restorana u kojima se može jesti ukusan kozji sir, Chefchaouen je vrlo popularna turistička destinacija.Stari grad s uskim uličicama, malim trgovima i plavo-bijelo obojenim kućama idealan je za šetnje i razgledavanje.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

3.dan : CHEFCHAOUEN- MEKNES - FES
Doručak te vožnja do Meknesa kojeg nazivaju «Marokanskim Versaillesom». Najmlađi kraljevski grad osnovao je Mula Ismail krajem 17.stoljeća.Opasan je 40 km dugim zidinama koje dijele stari od novog dijela grada. Posjet vratima Bab Mansour i židovskoj četvrti. Na putu prema Fesu kraće zaustavljanje na iskopinama rimskog arheološkog nalazišta Volubilis.Po dolasku u Fes smještaj u hotel,večera,noćenje.

4.dan : FES
Doručak i razgled Fesa, najstarijeg kraljevskog grada. Fes je religijski i kulturni centar Maroka: Medina građena između 9. i 14.stoljeća s medresama Attarine i Bou Anania, fontana Nejjarine i mauzolej utemeljitelja grada Idrisa II., svjetski poznata džamija Karaouine (izvana) , četvrti sa starim zanatima (štavljenje kože i izrada kožnih predmeta, tkanje ćilima). Slobodno do povratka u hotel,večera,noćenje.

5.dan : FES-BENI MELLAL-MARRAKECH
Poslije doručka vožnja prema Marrakechu, prolazeći berberskim selom Immouzer i pokraj skijaškog
središta Ifrana.Odlazak do Beni Melala.Područje zbog brojnih izvora vode vrlo plodno,obiluje
voćnjacima i maslinicima.
Kraći odmor.Dolazak u Marrakesh u kasnim poslijepodnevnim satima.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

6.dan : MARRAKECH
Doručak i razgled grada. Marrakesh još nazivaju i «Perlom juga» i «Crvenim gradom». Grad je utemeljila dinastija Almoravida u XI stoljeću. Tada su građene blistave palače i parkovi.Razgled : palača Bahia, minaret Koutoubia, Majorelle.- botanički vrt i umjetnički krajolik u Marrakech kojeg je osmislio i dizajnirao francuski umjetnik Jacques Majorelle,tijekom kolonijalnog razdoblja kada je Maroko bio protektorat Francuske. U vrtu se nalaze biljke sa svih pet kontinenata, uglavnom su to kaktusi i bugenvilije. Poslijepodne posjet jednom od «sukova» u blizini čuvenog trga Djema El Fna gdje publiku zabavljaju gutači vatre, krotitelji zmija, gatare i razni akrobati. Slobodno vrijeme za kupnju. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7.dan : MARRAKECH-CASABLANCA
Nakon doručka odlazak u Casablancu ,glavne luke i najvećeg grada u zemlji. Po dolasku razgled: rezidencijalna četvrt Anfa, centralna tržnica, kraljevska palača, džamija Hasana II (izvana) –druga po veličini u svijetu,trg Muhameda V.Večera,noćenje.
8.dan : CASABLANCA – PARIS-ZAGREB
Doručak te prijevoz u zračnu luku. Let za Paris na liniji AF1897 u 10h05 / 14h10. Nastavak leta za Zagreb u 18h30/20h20.

Cijena putovanja ( minimum 15 putnika) : 7.950,00 kn
Doplata za manji broj putnika : 500,00 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.300,00 kn
Za prijave do 01.08.- First minute cijena 7.650,00 kn

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa),smještaj u hotelima 4**** (lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona (doručak i večera), ulaznice i razgledi prema programu, lokalne vodiče na engleskom, pratitelja putovanja.

Cijena ne uključuje: aerodromske takse -cca 1.350,00 kn (točan iznos na dan pisanja karte),napojnice ( cca 35 eur) te eventualne troškove fakultativnih razgleda.Informativna cijena ulaznice u džamiju Hassana II – 15 eur.
Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Kalkulacija je rađena na bazi tečaja EUR/HRK na dan 20.02.2019. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo promjene cijene.

Napomena: organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

VIZA za Maroko nije potrebna.

Savjetujemo uplatu putnog osiguranja. Sve dodatne informacije možete dobiti u agenciji.
Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o. IDK: HR-AB-01-080203269

Mali rječnik pojmova s kojim ćete se često susretati na putovanju:
Medina- stari dio grada, vrlo često ograđen bedemima. Medina je dobila naziv po gradu Medini u današnjoj Saudijskoj Arabiji.
Kazba – vojna utvrda, obično je to najstariji dio medine
Suk – trgovački i zanatski dio medine. Podijeljen je po pravilima, tako da se istovrsna roba nalazi na istom mjestu. Tako postoje sukovi kožara, zlatara...
Couscous (kuskus)- na pari čvrsto kuhan pšenični griz uz dodatak ovčetine, povrća ili ribe.
Bab – gradska vrata
Riad – unutrašnje dvorište s drvećem i cvijećem u starim rezidencijama
Minbar – propovjedaonica u džamiji

Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o. ZagrebPutovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:Sadržaj rubrike
M A R O K O (241)

AKCIJA
Zelena Punta
Otok Ugljan, Kukljica, Holiday Park, Apartmani Zelena Punta 3*
› 15% FIRST MINUTE popust za rezervacije do 15.5. u terminima boravka 8.7.-9.9. BESPLATNO za dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. BESPLATNO za prvo dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 50% drugo dijete do 12 godina na drugom pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% odrasla osoba na četvrtom krevetu.

AKCIJA
Gardaland
GARDALAND - SAFARI PARK
› Djeca do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasli 5% popusta na pomoćnom ležaju.


Posebna ponuda
Toscana
› ADVENT: TOSKANA I FIRENCA
› 3 dana autobusom, 13.12.-15.12.2019.
Izlet u Pisu i Luccu, GARANTIRANI POLAZAK
Imamo ulaznice za Galeriju Uffizi! Večere uključene u cijenu!
Cijena aranžmana po osobi FM 1.090 kn/ RC 1.190 kn