Hurgada


Odmor u Hurgadi i krstarenje Nilom
Objavljeno 15.01.2018. |  Putovanja plus d.o.o. › krstarenja › odmor_u_hurgadi_i_krstarenje_nilom

Garantirani polasci svake subote, izravnim zrakoplovom iz Ljubljane
DATUMI PUTOVANJA:
20. i 27.01. / 03., 10., 17. i 24.02. / 03.,10.,17. i 24.03.2018.
Cijena od 4.590 kn

1.DAN:
ZAGREB/LJUBLJANA – HURGADA večera ili all inclusive, noćenje
Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji i uz doplatu). Prijava na izravni, charter let zrakoplovom u Hurgadu. Po dolasku, prijevoz do hotela odabrane kategorije. Noćenje.

2. DAN:
HURGADA – ASSUAN doručak, večera, noćenje
Krećemo preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca, mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Noćenje.

3. DAN:
ASUAN (ABU SIMBEL) – KOM OMBO doručak, ručak, večera, noćenje
Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Noćenje.

4. DAN:
EDFU – ESNA – LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Noćenje.

5. DAN:
LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe u vrijeme slavne 18 dinastije faraona. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Noćenje.

6. DAN:
LUXOR – HURGADA doručak, ručak, večera, noćenje
Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješnija žena faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi vožnja kroz pustinju u Hurgadu, dolazak u večernjim satima. Noćenje.

7. DAN:
HURGADA polupansion ili all inclusive
Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Noćenje.

8. DAN:
HURGADA – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji i uz doplatu).

Cijena aranžmana po osobi: hotel 4* (polupansion) i brod 5* deluxe (puni pansion):
20. & 27.01. 6150 kn 4.590 kn
03. & 10.02.,03.,10.,17. & 24.03. 6150 kn 5.390 kn
17. & 24.02. 6150 kn 5.790 kn

Cijena aranžmana po osobi: hotel 5* (all inclusive) i brod 5* deluxe (puni pansion):
20. & 27.01. 6550 kn 4.990 kn
03. & 10.02.,03.,10.,17. & 24.03. 6550 kn 5.790 kn
17. & 24.02. 6550 kn 6.190 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
• izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana,
• zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
• krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona,
• hotelske usluge prema programu putovanja (hotel 4* na bazi polupansiona ili hotel 5* na bazi all inclusive usluge),
• sve razglede prema programu i ulaznice,
• lokalnog vodiča i iskusnog slovenskog pratitelja,
• trošak organizacije putovanja.

OBAVEZNA DOPLATA PRILIKOM REZERVACIJE/osoba: viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 230 kn.

DOPLATA PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE /tjedan/osoba:
• jednokrevetna soba/kabina (hotel i brod) 750 kn (hotel 4*)
• jednokrevetna soba/kabina (hotel i brod) 1070 kn (hotel 5*)
• usluga all inclusive na krstarenju (brod) 890 kn
• povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn

POPUSTI: dijete 2-12 god u pratnji dvije odrasle osobe na dodatnom krevetu 20%.

DOPLATE PO ŽELJI: dodatni razgledi i izleti, koji nisu uključeni u osnovnu cijenu aranžmana (Abu Simbel s autobusom, Nubijsko selo, koraljni greben i otok Giftun, jeep safari).

NAPOMENA: agencija obavještava putnike, da se raspored odvijanja programa može promijeniti bez prethodne obavijesti, ovisno o avionskom prijevozu, o slobodnim kapacitetima na brodovima i hotelima. Garantiramo sadržaj osnovnih razgleda.
Putovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:


‹‹ Prethodni članak: Krstarenje brodom MSC FANTASIA

Sadržaj rubrike


Posebna ponuda
Lisabon
› LISABON – Uskrs 2018.
› GARANTIRANI POLAZAK: 29.03. - 01.04.2018.
Cijena 3990 kn