Ohrid

T’ga za jug, zrakoplovom i autobusom
Objavljeno 08.05.2017. |  Putovanja plus d.o.o. › europska_putovanja › tga_za_jug_zrakoplovom_i_autobusom

SKOPJE – KAVADARCI – GEVGELIJA – SOLUN – BITOLA – OHRID
Polasci: 23.10. – 27.10., 27.11. – 01.12.2017., 5 dana / 4 noćenja
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 2.990 kn
First minute cijena aranžmana po osobi: 3.290 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.490 kn

AKCIJA: dijete 2 – 11,99 godina na 3. ležaju, uz 2. odrasle osobe: 700 kn

*Vrijednost više: hoteli 4*, degustacija vina uz zakusku u Tikvešu

Upoznajte nepoznato susjedstvo!
Jedina romska (ciganska) općina u Europi zove se Šuto Orizari i nalazi se u Skopju.
Luda Mara je rijeka u kotlini podno Tikveškog vinogorja, na čijim obalama su smješteni Kavadarci.
Makedonski Las Vegas, Gevgeliju od Soluna dijeli svega 60-tak km pa je to i razlog utjecaja mediteranske klime s Egejskog mora.

Legendarni Kemal Paša Ataturk rođen je u multikulturalnom Solunu, a školovao se na vojnoj akademiji turske vojske u Bitoli.
Bitola se u vrijeme Osmanskog carstva zvala Monastir i bila je konzularni grad s 12 konzulata.
Ohrid i pripadajuće jezero svrstano je u UNESCO-vu svjetsku baštinu.
Struške večeri, svake godine tradicionalno počinju pjesmom „T'ga za jug“ Konstantina Miladinova pa je i poznato makedonsko vino dobilo ime po njoj.

1. dan, ponedjeljak ZAGREB – SKOPJE
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 12.00h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.05h. Dolazak u 15.20h i obavljanje graničnih formalnosti. Susret s lokalnim vodičem i odlazak na panoramsku vožnju glavnim gradom Makedonije smještenom u dolini rijeke Vardar, uz pogled na: staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenoj povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.;
Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; staru tržnicu s malim uskim ulicama; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu. Nakon razgleda prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti dah prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, utorak SKOPJE – KAVADARCI – SOLUN
Doručak te polazak prema gradiću Kavadarci, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustacija vina. Nastavak putovanja
slikovitim putem kroz klisuru Demir-kapiju (Željezna vrata) prema Gevgeliji, gradu na samom jugu Makedonije uz grčku granicu. Obavljanje graničnih formalnosti, ulazak u Grčku te daljnja vožnja prema
Solunu, drugom po veličini grčkom gradu i jednom od najvažnijih sveučilišnih centara jugoistočne Europe (Aristotelovo sveučilište, najveće u Grčkoj). Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Navečer predlažemo
šetnju šetnicom uz more ili odlazak do četvrti Ladadika, nekadašnje siromašne gradske četvrti, danas prepune restoranima, barovima i noćnim klubovima. Noćenje.

3. dan, srijeda SOLUN – BITOLA – OHRID
Nakon doručka, odlazak u razgled Soluna, rodnoga grada Kemala Atatürka, „Oca“ svih Turaka, u doba kada je Solun bio sastavnim dijelom velikog Osmanskog carstva: Aristotelova avenija; Bijela kula, simbol grada; Galerijev slavoluk i grobnica; crkva sv. Dimitrija, zaštitnika grada; crkva sv. Mudrosti (Aja Sofija); Stari ili Gornji Grad (Ano Poli, dio Unesco-a) sa živopisnim uličicama iz bizantskog i osmanskog doba. Nakon razgleda, kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Bitoli, gradu smještenom u središtu najprostranije makedonske kotline Pelagonije, ispod Baba planine na rijeci Dragor. Bitola je drugi po veličini grad u Makedoniji i važno povijesno središte. U vrijeme Osmanskog Carstva nazivali su je konzulskim gradom jer su mnoge europske zemlje ovdje imale svoje konzularne urede. Šetnja gradom uz razgled znamenitosti: glavna ulica "Sirok Sokak"; stara tržnica, Jeni džamija i toranj sa satom. Nastavak putovanja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku u Ohrid u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, četvrtak OHRID – SV. NAUM
Doručak. Odlazak u razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenog na stijeni u blizini izvora Crnog Drima. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Ohridu. Noćenje.

5. dan, petak OHRID – SKOPJE – ZAGREB
Doručak te slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema zračnoj luci Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 16.00h; s očekivanim dolaskom u 17.15h. Završetak programa.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 2.990 kn
First minute cijena aranžmana po osobi: 3.290 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.490 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn
Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena uključuje:
- povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;
- prijevoz turističkim autobusom prema programu;
- smještaj u Skopju u hotelu Ibis 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
- smještaj u Solunu u hotelu Les Lazaristes 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom:
- smještaj na Ohridu u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
- posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
- pratitelja iz Zagreba;
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, obroke koji nisu navedeni u programu, osobne troškove, pića i napojnice te putno osiguranje (preporučamo)

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba), po osobi:
Polupansion (4 večere u hotelima, bez pića): 250 kn

Informativne cijene ulaznica po osobi:
Ohrid – 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum)

RED LETENJA:
OU 368 24OCT ZAGREB SKOPJE 14:05 15:20
OU 369 28OCT SKOPJE ZAGREB 16:00 17:15

Važno: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Minimalni broj putnika: 15Putovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:


‹‹ Prethodni članak: Amsterdam – 6 dana autobusom ›› Sljedeći članak: Amsterdam

Sadržaj rubrike

AKCIJA
Zelena Punta
Otok Ugljan, Kukljica, Holiday Park, Apartmani Zelena Punta 3*
› 15% FIRST MINUTE popust za rezervacije do 15.5. u terminima boravka 8.7.-9.9. BESPLATNO za dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. BESPLATNO za prvo dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 50% drugo dijete do 12 godina na drugom pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% odrasla osoba na četvrtom krevetu.


Posebna ponuda
Hotel Kaj
› MARTINJE U KAJU
› Marija Bistrica – Bluesun Hotel Kaj 4*
11.11.-12.11.2017.
Cijena po osobi 480 kn