Andaluzija

ANDALUZIJA S PORTUGALOM, MAROKOM I GIBRALTAROM
Objavljeno 16.03.2018. |  Putovanja plus d.o.o. › europska_putovanja › andaluzija_s_portugalom_marokom_i_gibraltarom

EVORA - SEVILLA - CORDOBA - GRANADA - ALHAMBRA - MALAGA - CADIZ - LISABON
Garantirani polasci: 5.-12.5., 26.5.-2.6., 23.-30.6., 19.-26.10.2018.
Zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba
Cijena od 5.190 KN + 1.190 kn taxe

Posjetite najjužnije dijelove Portugala i Španjolske gdje su zvuci fada i flamenca, maurskih osvajača i kršćanskih kraljeva oblikovali najšarmantnije arhitektonske forme u Europi. Posjetite Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka.

1. dan: Zagreb/Split/Dubrovnik - Lisabon - Evora
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 12:50 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlines u 14:20 sati, s dolaskom u Lisabon u 16:35 sati. (Mogućnost doplate za vezani let iz Splita i Dubrovnika). Vožnja autobusom do Evore, grada u portugalskoj regiji Alentejo, poznatog po gastronomskoj ponudi i nasadima hrasta plutnjaka. Večernja šetnja i razgled stare gradske jezgre: katedrala, crkva sv. Franje s kapelicom od kostiju, Dianin hram. Cijeli povijesni dio Evore se nalazi pod zaštitom UNESCA, kao grad muzej. Smještah u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje

2. dan: Evora – Sevilla
Doručak. Vožnja autobusom do Seville. Po dolasku u Sevillu slijedi razgled grada autobusom i pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Placa de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. Smještaj u hotel. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje Seville uz mogućnost odlaska na flamenco show.

3. dan: Sevilla - Cordoba – Granada
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“. Nastavak vožnje do Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata El Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nastavak vožnje do Granade. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan: Granada - Alhambra - Malaga – Algeciras
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najočuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru (doplata na licu mjesta). Slijedi nastavak razgleda Granade: Medresa, bazar, katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real, s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske. U poslijepodnevnim satima polazak prema Gibraltaru. Kraće zaustavljanje u Malagi, najvećoj andaluzijskoj luci i rodnom mjestu Pabla Picassa. Nastavak vožnje. Smještaj u hotel u okolici Gibraltara. Noćenje.

5. dan: Algeciras – fakultativni izlet brodom Tanger - Algeciras
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet brodom u Maroko (za izlet u Maroko potrebna je putovnica). Plovidba brzim brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled grada autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina, tržnica - souk. Slijedi ručak u tipičnom marokanskom restoranu, slikanje s devama kod pustinjskih dina i slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak brodom u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: Algeciras – fakultativni izlet Gibraltar - Cadiz
Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2. Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, prekrasnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Smještaj u hotel u okolici Cadiza. Noćenje.

7. dan: Cadiz - Faro – Lisabon
Doručak. Vožnja autobusom do Faroa, najpoznatije portugalske turističke destinacije, s najtoplijim morem u Portugalu. Šetnja obalom Atlantskog oceana i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Lisabonu. Smještaj u hotel. Odlazak pješice i javnim prijevozom u večernju šetnju gradom: trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, trg Rossio, četvrt Baixa - središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa slavolukom i spomenikom kralju Joseu I, Lisabonska katedrala. Predlažemo zajednički odlazak na večeru uz fado program. Noćenje.

8. dan: Lisabon - Zagreb/Split/Dubrovnik
Doručak. Odlazak autobusom do najpoznatije lisabonske četvrti Belem, odakle su slavni portugalski moreplovci polazili u misije otkrivanja novih kontinenata. Slijedi razgled: Torre de Belem, Spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima - počivalište slavnog Vasca da Game, trg Praça do Império, Kulturni centar Belem. U popodnevnim satima preporučujemo odlazak do živopisne četvrti Bairro Alto, boemske četvrti prepune restorana, kavana, galerija i trgovina. Predlažemo vožnju legendarnim, žutim tramvajem br. 28, uskim ulicama središta grada. Transfer autobusom do zračne luke u Lisabonu. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 17:20 sati. Dolazak u Zagreb u 21:30 sati.

CIJENA
Datum putovanja
- 5.-12.5.2018. - First minute: 5.590 kn, Redovna cijena: 5.890 kn
- 26.5.-2.6.2018. - First minute: 5.590 kn, Redovna cijena: 5.890 kn
- 23.-30.6.2018.- First minute: 5.890 kn, Redovna cijena: 6.190 kn
- 19.-26.10.2018. - First minute: 5.190 kn, Redovna cijena: 5.490 kn

First minute cijena vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn.

Popust: odrasla osoba 5% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn

VAŽNO: Za državljane Republike Hrvatske viza za Maroko nije potrebna, ali je za putovanje potrebna putovnica, koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Za prijavu na putovanje potrebna ja kopija stranice putovnice sa osobnim podatcima.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Napomena: Red letenja na polasku 19.-26.10.2018.
19.10.2018. Zagreb 8:10 – Lisabon 10:25
26.10.2018. Lisabon 11:10 – Zagreb15:20

Prvi dan po dolasku u Lisabon slijedi odlazak na razgled lisabonske četvrti Belem, a u popodnevnim satima slijedi polazak za Evoru. Zadnji dan nakon odjave iz hotel slijedi transfer za zračnu luku i let za Zagreb.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji Zagreb - Lisabon - Zagreb, pratitelja putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 7 noćenja s doručkom, sve prijevoze i transfere autobusom prema programu, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje,

PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm
Doplata za vezani let iz Splita i Dubrovnika: od 420 KN
Fakultativna ponuda izleta (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
- Sevilla - Real Alcazar €20 – ulaznica i slušalice
- Granada - palača Alhambra i vrtovi Generalife €35 - ulaznica, slušalice i razgled u pratnji lokalnog vodiča (ulaznice se kupuju na licu mjesta prema raspoloživosti)
- Gibraltar - vođeni razgled mini busom - vidikovac, rezervat majmuna, špilje sv. Mihovila €30
- Tanger - cjelodnevni izlet brodom s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom €80 (min. 15 putnika)

NAPOMENA: Za izlet u Maroko potrebna je putovnica. Putovnica mora važiti još minimalno 6 mjeseci od termina povratka. Za prijavu izleta potrebna ja kopija stranice putovnice sa osobnim podatcima.
Informativne cijene ulaznica:
- Evora: Kapela kostiju €4, katedrala €4,50
- Sevilla: katedrala €9
- Cordoba: Mezquita €10
- Cadiz: katedrala €6, Torre Tavira €6
- Lisabon: Torre de Belem €7

Fakultativna ponuda večera (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
Večere:
- Sevilla: Flamenco show s večerom €65
- Lisabon: večera uz fado program €50 (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)
Obavezna doplata: napojnice za lokalne vodiče i vozače €1 po osobi dnevno (plaćanje na licu mjesta).

Vremenske zone: Portugal -1 sat, Španjolska +0

Napomena: Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Odgovorni organizator putovanja: INTEGRAL ZAGREB d.o.o.Putovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:


‹‹ Prethodni članak: Korzika i Sardinija ›› Sljedeći članak: PRAG - BEČ - ČESKY KRUMLOV autobusom

Sadržaj rubrike

AKCIJA
Zelena Punta
Otok Ugljan, Kukljica, Holiday Park, Apartmani Zelena Punta 3*
› 15% FIRST MINUTE popust za rezervacije do 15.5. u terminima boravka 8.7.-9.9. BESPLATNO za dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. BESPLATNO za prvo dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 50% drugo dijete do 12 godina na drugom pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% odrasla osoba na četvrtom krevetu.


Posebna ponuda
Rim
› ZIMSKI PRAZNICI U RIMU – 4 dana autobusom
› 10.-13.01.2019., hotel u centru Rima
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.390 kn
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni