vijetnam kambodža

VIJETNAMSKA TURA - KAMBODŽA (ANGKOR)
Objavljeno 12.04.2019. |  Putovanja plus d.o.o. › daleka_putovanja › vijetnamska_tura_kambodzha_angkor1

03.-15.12.2019., 13 dana
Cijena po osobi (min. 16 putnika ): 14.950 kn

Vijetnam - “morska vrata Indokine”- izdužena zemlja između Kineskog mora i Kine, dijeli riječne obale plodnoga Mekonga s Laosom i Kambodžom. Tonkin je sjeverna regija, planinska ali i subtropska u području hanojskog bazena; toplina i vlažnost šire se kroz središnju regiju Anam do južne i tropske Cochinchin; sunce je blagonaklono svima. Transvijetnamska tura kroz živopisne krajobraze do čudesnih spomenika povijesti i kulture vodi vas kroz zemlju prekrasnih predjela i ljubaznih ljudi, koji se okreću svijetu nakon višedesetljetne izolacije.

01. dan,03.12. : ZAGREB – DOHA
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta.. Podjela putne dokumentacije.Let za Dohu na liniji QR 218 u 16h05.
Slijetanje u 23h35. Nastavak leta za Hanoi u 02h55

02.dan,04. 12. : DOHA-HANOI
Po slijetanju u 13h30 ,prijevoz do hotela. Smještaj.Nakon odmora slijedi 1-satna vožnja rikšama do jezera Hoan Kiem. Razgled hrama Ngoc Son i mosta The Huc. Prije večere u lokalnom restoranu pogledat ćete lutkarsku predstavu na void. Povratak u hotel.Noćenje.

03.dan,05. 12. : HANOI – HALONG
Doručak, a potom razgled grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača,pagoda na jednom stupu, hram Tran Quoc. Odlazak do hrama književnosti nakon kojeg slijedi ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima odlazak u zaljev Halong. Smještaj u hotel,noćenje.

04.dan,06. 12. : HALONG -HANOI-DANANG-HOI AN
Nakon doručka krstarenje rajskim zaljevom sa preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje kod špilje Thien Cung te vožnja do plutajućih ribarskih kućica – posjet jednoj od njih. Ručak (morski plodovi) na brodu. U poslijepodnevnim satima prijevoz na aerodrom.Let za Danang u 18h40.Po slijetanju u 20h ,prijevoz do Hoi Ana-smještaj u hotel, noćenje.

05.dan,07. 12. : HOI AN
Doručak te razgled grada Hoian:lokalna tržnica, hram Phuc Kien,japanski most,kuća Tan Ky,atelier za proizvodnju svilene tkanine (ako vrijeme dozvoli).Slobodno poslijepodne. Večera u lokalnom restoranu.Noćenje.

06.dan,08. 12. : HOI AN- HUE
Poslije doručka vožnja do mjesta Hue Po dolasku razgled kraljevske grobnice Tu Duc sa njenom tradicionalnom arhitekturom i najstarije pagode Thien Mu. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima obilazak Carskog grada s kraljevskim palačama i svetištima.Hue je bio glavni grad vijetnamske dinastije Nguyen, iz kojeg je razdoblja ostalo puno znamenitih građevina i spomenika koji se nalaze na popisu UNESCO-a. Dan završavamo posjetom tržnice Dong Ba.Noćenje.

07.dan,09. 12. : HUE-SAIGON
Nakon doručka prijevoz na aerodrom.Let za Saigon u 08h35 / dolazak u 10h05. Prijevoz do grada i početak razgleda : palača ujedinjenja, katedrala, centralna pošta..Nastavljamo ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice,starih hotela Grand i Majestic.. razgled hrama Cara Žada te ratnog muzeja. Zaustavljanje u kineskoj četvrti : tržnica Binh Tay, kineski hram Thien Hau,
tržnica Ben Thanh. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

08.dan,10. 12. : SAIGON – MY THO – SAIGON
Nakon doručka odlazak u My Tho, glavni grad delte, 75 km južno od Saigona.Brodski izlet deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja uz tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Povratak u Saigon Večera u lokalnom restoranu,noćenje.

09.dan,11. 12. : SAIGON – CU CHI-SIEM REAP
Nakon doručka odlazak sjeverno od grada,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Povratak u Saigon, ručak te prijevoz na aerodrom.Let za Siem Reap u 19h25.Po dolasku u 20h35, prijevoz do hotela. Smještaj,noćenje.

10.dan,12. 12. : SIEM REAP ( ANGKOR )
Doručak.Razgled monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom i remekdjela kmerske umjetnosti:terasa Gubavog kralja,terasa slonova… Prijepodnevni razgled završavamo sa božanskom palačom Phimen Akas, piramidom na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru.Ručak u hotelu.
U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu.Povratak u hotel, noćenje.

11.dan,13. 12. :SIEM REAP
Nakon doručka razgled grada i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay Kdei.Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora” , nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Zaposlenici s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izradjuju predmeti od svile,kamena,drva, rezbari se, oslikava,lakira..U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca,posjet kućama lokalnog stanovništva a potom povratak u grad, večera u lokalnom restoranu.Noćenje.

12.dan,14. 12. :SIEM REAP-SAIGON – DOHA
Doručak i slobodno do prijevoza na aerodrom-let za Saigon. Nastavak leta za Dohu u 19h15 na liniji QR 971/slijetanje u 23h55.

13.dan,15. 12. . : DOHA-ZAGREB
Let za Zagreb u 02h00. Dolazak u Zagreb u 06h15.

Cijena po osobi (min. 16 putnika ) : 14.950,00 kn
doplata za manji broj putnika : 1.250,00 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.250,00 kn

Za prijave do 25.09.2019. –First minute cijena : 14.250,00 kn.
Jedan popust isključuje svaki drugi popust.

Cijena uključuje: povratnu avio kartu Zagreb-Hanoi –Saigon-Zagreb, avio-karte unutar programa, smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 4* (lokalna kategorizacija), razglede, izlete navedene u programu, lokalne vodiče ,pratioca grupe na hrvatskom jeziku,jamčevina ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane br. 1501-00000177 kod Kvarner Vienna Insurance group).

Nije uključeno: zrakoplovne pristojbe ( cca 2.650,00 kn – točan iznos na dan pisanja karte) troškovi vize (vijetnamska –USD 25 ( za 1 ulaz) ;kambodžanska –USD 30-dobivaju se i plaćaju na licu mjesta,troškovi nosača prtljage i napojnice (cca 5$ dnevno) .

Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR-HRK, na dan 28.03.2019. U slučaju povećanja zrakoplovnih pristojbi te promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije I.T.C.d.o.o - IDK:HR-AB-01-080203269, odgovornog organizatora.

Dobro je znati
Klima: tropska klima s vlažnim i toplim monsunima. Najugodnija od listopada do travnja.
Zdravsveni propisi: za putovanje nije potrebno cijepljenje;može se preventivno uzimati tablete protiv malarije.
Vremenska razlika: Vijetnam+ 6 sati
Novac: Vijetnam :Dong (VND); Kambodža: Riel (KHR) Kreditne kartice se prihvaćaju u nekim hotelima,restoranima u vlasništvu stranaca I boljim suvenirnicama
Električni napon: 220 V, potreban je adapter zbog različitih utičnica.
Odjeća: preporuča se lagana, komotna odjeća ( lanena, pamučna ). Obavezno ponijeti sunčane naočale i razna zaštitna sredstva protiv sunca.
Kulinarstvo: vijetnamska je među najpoznatijim azijskim kuhinjama, nudi ukusna i lagana jela od različitih vrsta mesa u umaku, mnogo povrća, raznih vrsta riže ( uobičajen i odličan prilog ), morske i riječne ribe, rakovi, plodovi mora; uštipci, odlično pivo. Tekuća voda nije za piće, koristi se buteljirana voda; led u piću treba izbjegavati izvan hotela i turističkih restauracija.
Kupovanje: mnoge zanatske rukotvorine, kutije od lakovca sa sedefnim inkrustacijama, tkanine, svila…
Jezik: vijetnamski; francuski je sve manje u upotrebi, engleski više.

Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o. ZagrebPutovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:


‹‹ Prethodni članak: TURA KROZ MAGIČNU ZEMLJU JUGOISTOČNE AZIJE - MYANMAR (BURMA) ›› Sljedeći članak: Dubai i Abu Dhabi

Individualni polasci
Želite li putovati nezavisno od naših izabranih programa u grupnim putovanjima, slobodno nas kontaktirajte putem priloženog obrasca. Polja s oznakom * su obavezna.
*
*
*
*
*
*
Napomena

Upišite riječ u slici:


Sadržaj rubrike

AKCIJA
Rim i Pompeji
Rim i Pompeji 5 dana
› Popust za dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasli 5% popusta na pomoćnom ležaju.

AKCIJA
Zelena Punta
Otok Ugljan, Kukljica, Holiday Park, Apartmani Zelena Punta 3*
› 15% FIRST MINUTE popust za rezervacije do 15.5. u terminima boravka 8.7.-9.9. BESPLATNO za dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. BESPLATNO za prvo dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 50% drugo dijete do 12 godina na drugom pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% odrasla osoba na četvrtom krevetu.


Posebna ponuda
Toscana
› ADVENT: TOSKANA I FIRENCA
› 3 dana autobusom, 13.12.-15.12.2019.
Izlet u Pisu i Luccu, GARANTIRANI POLAZAK
Imamo ulaznice za Galeriju Uffizi! Večere uključene u cijenu!
Cijena aranžmana po osobi FM 1.090 kn/ RC 1.190 kn