Kina

K I N A - VELIKA 13-DNEVNA TURA
Objavljeno 12.04.2019. |  Putovanja plus d.o.o. › daleka_putovanja › k_i_n_a_velika_13_dnevna_tura

BEIJING - XIAN - GUILIN - HANGZHOU - TONGLI - SUZHOU - SHANGHAI
15.10. - 27.10.2019.
FIRST-MINUTE CIJENA ARANŽMANA ZA REZERVACIJE DO 14.08.2019: 11.990 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 12.590 kn

Program putovanja:
1. dan – utorak 15.10. ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci, podjela putne dokumentacije i prijava za Emirates ( EK 130) na liniji Zagreb-Dubai. Polijetanje u 15:25 h s dolaskom u Dubai u 22:55 h po lokalnom vremenu.

2. dan – srijeda 16.10. PEKING
Nastavak putovanja letom EK 306 u 03:55 h.Slijetanje u zračnu luku Peking u 15:25 h i transfer do centra grada. Slijedi razgled jedne od najživopisnijih ulica u središtu Pekinga: ulica Wanfujing je poznata po brojnim uličnim zalogajnicama i prodavaonicama hrane. Posebno je prometna navečer. Večera u restoranu. Prijevoz do hotela, smještaj, noćenje.

3. dan – četvrtak 17.10. PEKING
Po doručku vožnja do “ Velikog kineskog zida” kod Badalinga ( oko 60 km od Pekinga), najveće utvrdne građevine na svijetu duge 6000 km. Ručak. Pri povratku iz Badalinga razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming ( 1368-1644 g.). Povratak u Peking. Večera u jednom od tipičnih restorana gdje se priprema pekinški specijalitet: «Pekinška patka».

4. dan – petak 18.10. PEKING- NOĆNA VOŽNJA VLAKOM
Prijepodnevni posjet Ljetnoj palači, te romantična šetnja uz obalu jezera Kunming. Ručak. Slijedi razgled «Zabranjenog grada» Gugong, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9000 dvorana, okruženih visokim purpurnim zidinama.Na izlasku iz Zabranjenog grada ulazimo na najveći trg na svijetu: Tien An Men (40 ha). Slobodno vrijeme za shopping. Večera. Transfer do kolodvora. Noćna vožnja vlakom prema Xianu. (spavaća kola I razred).

5. dan – subota 19.10. XIAN
Po dolasku u Xian (u 08:00 h) polazak na doručak. Prijepodnevni izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje je pronađeno 6000 glinenih statua ratnika i konja naravne veličine. Ručak. Povratak u Xi’an. Posjet velikoj pagodi, starom budističkom svetištu “Divlje guske” i zidinama koje okružuju grad. Večera. i noćenje.
Fakultativno: noćna panoramska vožnja Xi'anom i „ Fontana Show“. Cijena: cca 15 EUR

6. dan: nedjelja 20.10. XIAN – GUILIN
Po doručku posjet jednoj od najstarijih džamija u Kini.Slobodno vrijeme za kupovinu u okolnim ulicama. Ručak u gradu. Poslije podne transfer do zračne luke i polet za južnokineski grad Guilin.Grad je okružen planinama neobična oblika, a čitav se kraj smatra jednim od najljepših krajolika u Kini. Transfer do hotela, večera, noćenje.

7. dan: ponedjeljak 21.10. GUILIN
Doručak u hotelu. Polazak na plovidbu rijekom Li koja je formirala kanjon čudesne ljepote.Brda u obliku glave šećera stvorena erozijom stoljećima su nadahnjivala pjesnike i slikare. Ručak na brodu. Nakon kraćeg odmora i šetnje gradićem Yangshuo, povratak cestom kroz rižina polja i povrtnjake do Guilina. Panoramska vožnja gradom. Večera u gradu.
Fakultativno: večernji spektakl na rijeci Li uz sudjelovanje nekoliko stotina izvođača: Cijena: cca 35 EUR

8. dan : utorak 22.10. GUILIN – HANGZHOU
Doručak, kratak odmor i transfer do zračne luke. Let do Hangzhoua ( prijestolnice provincije Zheijang). Kada je Marko Polo u 13.st. posjetio grad Hangzhou, opisao ga je kao jednog od najljepših i najčudnovatijih gradova na svijetu. Grad je poznat po jezeru West, okruženom vrtovima i brdima, a obale su pune hramova i paviljona. Razgled pagode “ Šest harmonija”i plantaže čaja na kojoj ćete uz degustaciju vidjeti proces proizvodnje nekoliko vrsta vrhunskog kineskog čaja. Povratak u grad.Večera . Noćenje u hotelu.

9. dan : srijeda 23.10. HANGZHOU - TONGLI - SUZHOU
Doručak. Nastavak razgleda grada: plovidba po jezeru West, veliki budistički hram Lingyin. Ručak. Nastavak autobusom do gradića Tongli, sagrađenog na kanalima.Gradić odiše atmosferom tradicionalnog života u tom dijelu Kine. Slobodno vrijeme za šetnje slikovitim uličicama uz kanale. Večera u tipičnom restoranu. Noćenje u susjednom Suzhou.

10. dan : četvrtak 24.10. SUZHOU - SHANGHAI
Doručak. Obilazak grada Suzhou «kineske Venecije» nazvanog po mnogobrojnim kanalima koji presijecaju grad. Plovidba Carskim kanalom i malim kanalima unutar starog grada. Ručak. Posjet tvornici svile s mogućnošću kupnje. Razgled jednog od najljepših parkova kineske tradicionalne parkovne arhitekture. Polazak za Shanghai, najveći i najkozmopolitskiji kineski grad. Po dolasku večera, smještaj u hotel, noćenje.

11. dan : petak 25.10. SHANGHAI
Doručak.Polazak na razgled staroga grada, pored kuće čaja, posjet vrtovima sreće mandarina Yu, prave oaze mira. Razgled hrama“ Bude od žada” ( 1,9 m. visok i približno tonu težak kip Bude u sjedećem položaju, načinjen od bijelog žada). Ručak. Poslije ručka šetnja Bundom, trgovačkim i administrativnim središtem grada, plovidba brodicom po rijeci Huang Pu s čudesnim pogledom na Bund i futuristički Pudong. Večera u gradu.
Fakultativno: predstava čuvenog akrobatskog cirkusa. Cijena: cca 30 EUR

12. dan – subota 26.10. SHANGHAI
Doručak.Slobodan dan za individualne programe, shopping, odmor. Ručak. Poslijepodne slobodno za šetnje i kupovinu u trgovačkoj žili kucavici – ulici Nanjing. Transfer u zračnu luku.
Fakultativno:uspon na vrh Shanghai Towera (632 m) s impresivnim pogledom na Shanghai. Cijena: cca 20 eur

13. dan – srijeda 31.10. DUBAI - ZAGREB
Polijetanje za Dubai u 00:05 h (EK 303). Slijetanje u Dubai u 05:00 h. Nastavak puta letom za Zagreb u 10:00 h (EK 129) s dolaskom u Zagreb u 13:15 h.

FIRST-MINUTE CIJENA ARANŽMANA ZA REZERVACIJE DO 14.08.2019: 11.990 kn
(ili do popunjenja kontingenta)
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 12.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.880 kn

Cijena uključuje: letove Zagreb-Peking i Shanghai-Zagreb, smještaju u hotelima 4* na bazi noćenja s doručkom, sve obroke tijekom boravka u Kini (ručkove i večere), transfere i prijevoz unutar Kine (autobusom ,vlakom, zrakoplovima), lokalne vodiče , razglede s ulaznicama prema programu , hrvatskog vodiča tijekom cijelog putovanja

Cijena ne uključuje: aerodromske i druge pristojbe: 2.980,00 kn (podložne promjenama), troškove ishođenja kineske vize: 230 kn, napojnice (cca 5 USD dnevno), policu putnog osiguranja

VIZA: za dobivanje kineske vize dodatne informacije dobit ćete u vašoj agenciji. Putovnica mora važiti najmanje još 6 mjeseci od početka putovanja u Kinu i imati dvije prazne stranice za vizu i pečate.

Odgovorni organizator putovanja: putnička agencija I.T.C. Zagreb. ID KOD: HR-AB-01-080203269
Jamčevina ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Vienna osiguranja)
Preporučamo policu putnog osiguranja. Više informacija možete dobiti u agenciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda izvođenja izleta.

OPĆE INFORMACIJE

VREMENSKA RAZLIKA: +6 sati u odnosu na naše ljetno vrijeme.Dok je u Zagrebu podne, u Pekingu je već 18:00 h. Treba napomenuti da je čitava Kina u istoj vremenskoj zoni. Za našeg lzimskog računanja vremena vrijeme u Kini je +7 sati u odnosu na naše, srednjeeuropsko vrijeme.
ELEKTRIČNI NAPON: 220 V , ali je ponegdje potrebno imati adapter (“američki utikač”).
NOVAC: kineska novčana jedinica je yuan. Tečaj: 1 kn = cca 1,10 yuana. Novac se može promijeniti u svim hotelima, većim trgovinama , zračnim lukama i bankama.
JEZIK: kineski ili mandarin. U velikim gradovima može poslužiti i engleski.
HRANA I PIĆE: poznato vrsno kinesko kulinarstvo razlikuje se po regijama. Na sjeveru su poznati valjušci, ravioli, pekinška patka. U središnjim područjima prevladavaju vrlo začinjena jela, dok su za jug karakteristična slatkasta jela. Ne preporuča se piti tekuću vodu, zamijenite je čajem, mineralnom vodom ili odličnim pivom. U cijenu obroka uključena je čaša piva , mineralne vode ili soka.
KLIMA: nema bitnih razlika između temperatura u Hrvatskoj i u većem dijelu Kine. Dok Peking ima kontinentalnu klimu, s toplim danima i svježim jutrima, u južnijim krajevima i onima bližim oceanu (Guilin, Shanghai) klimatske prilike odgovaraju našim obalnim mjestima (topli dani, blage noći).

Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o. ZagrebPutovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:Individualni polasci
Želite li putovati nezavisno od naših izabranih programa u grupnim putovanjima, slobodno nas kontaktirajte putem priloženog obrasca. Polja s oznakom * su obavezna.
*
*
*
*
*
*
Napomena

Upišite riječ u slici:


Sadržaj rubrike

AKCIJA
Rim i Pompeji
Rim i Pompeji 5 dana
› Popust za dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasli 5% popusta na pomoćnom ležaju.

AKCIJA
Gardaland
GARDALAND - SAFARI PARK
› Djeca do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasli 5% popusta na pomoćnom ležaju.


Posebna ponuda
Graz
› ADVENT: GRAZ I ZOTTER, MARIAZELL I MARIBOR
› 2 dana autobusom
GARANTIRANI POLASCI 07.-08.12., 14.-15.12., 21.–22.12.2019.
Cijena aranžmana po osobi FM 490 kn/ RC 590 kn