adis abeba

ETIOPIJA - DRAMATIČNI KRAJOLICI I IMPRESIVNI SPOMENICI RANOG KRŠĆANSTVA
Objavljeno 11.04.2019. |  Putovanja plus d.o.o. › daleka_putovanja › etiopija_dramatichni_krajolici_i_impresivni_spomenici_ranog_krshanstva

16.10.- 26.10. 2019., 11 dana
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 16.870 KN PO OSOBI ZA REZERVACIJE DO 01.07.2019.
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 17.470 KN

Program putovanja:

1.dan : ZAGREB-ISTANBUL
Polijetanje iz Zagreba u 09:15 sati s dolaskom u Istanbul u 12:30 h. Nastavak putovanja letom TK676 za Addis Ababu u 18:20 h s dolaskom u 23:40 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, noćenje.

2.dan : ADDIS ABABA – DEBRE MARKOS (cca 6 h vožnje s odmorima)
Poslije doručka polazak cestom za Debre Markos. Put vodi kroz veličanstveni klanac Plavog Nila koji svojom veličinom podsjeća na Grand Canyon. Zaustavljanje u gradićima uz put: Dejen, Chancho i Goha Tsion. Po dolasku u Debre Markos smještaj u hotel, večera, noćenje.

3.dan : BAHIRDAR – SLAPOVI PLAVOG NILA
Nakon doručka vožnja do Bahirdara. Po dolasku smještaj u hotel i ručak. Poslije podne kratka vožnja do 35 km udaljenih veličanstvenih slapova Plavog Nila. Rijeka se obrušava niz 45 visoke barijere čineći jedan od najspektakularnijih slapova u Africi. Šetnja uz slapove preko starog mosta iz 17.st. Susret s lokalnim stanovništvom iz sela na putu za slapove . Povratak u Bahirdar, noćenje.

4.dan : BAHIRDAR – JEZERO TANA - GONDAR
Doručak u hotelu i polazak na plovidbu jezerom Tana na kojem posjećujemo samostane iz 14.stoljeća. Brojni otočići na jezeru skrivaju dvadesetak samostana. Zbog izoliranog položaja usred jezera, u tim se samostanima čuvaju kulturna blaga i vjerske relikvije iz čitave zemlje. Jezerski samostani su poznati po tipičnom etiopskom sakralnom slikarstvu , inkunabulama i drugom crkvenom blagu. Posjećujemo tri samostana: Kibran Gebriel, Ura Kidane Mihret i Azua Mariam. Dan se nastavlja vožnjom prema Gondaru . Po dolasku prijava u hotel i ručak. Slijedi posjet Kraljevskoj utvrdi, obzidanom prostoru šest dvoraca koje su različiti kraljevi započeli graditi još u 17. stoljeću. Razgled bazena za krštenja kojeg je dao sagraditi kralj Fasilidas i koji i danas služi prvobitnoj svrsi, kao i poznate crkve Deberberhan Sillassie čiju unutrašnjost krase čuvene freske. Noćenje.

5.dan: GONDAR - N.P. SIMIEN GORJE
Doručak u hotelu. Slijedi izlet u nacionalni park Simien Mountains. Ništa vas ne može pripremiti na spektakularan pogled koji ćete doživjeti na vrhu planinskog masiva. Travnata visoravan odjednom se prekida i litice visoke preko 1000 metara spuštaju se na donje ravnice. Ostatak dana provest ćete razgledajući okolicu Sankabera, dijela nacionalnog parka gdje ćete susresti skupine Gelada babuna, etiopske endemske vrste majmuna. .Večera i noćenje.

6.dan: SIMIEN GORJE – AXUM (cca 6 h)
Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo prema Axumu. Put prolazi kroz prekrasan kajolik nacioinalnog parka, slijedi prijevoj Limalimo i kanjon rijeke Tekeze. Tijekom vožnje zaustavljanje na mjestima s najzanimljivijim pogledom. Kanjon rijeke Tekeze smatra se najdubljim u Africi (na mjestima i do 2000 metara). Put prolazi pored brojnih sela i crkava sa samostanima. Smještaj u hotel u Axumu, večera, noćenje.

7.dan: AXUM-YEHA-AXUM
Doručak u hotelu. Slijedi razgled starog grada Axuma. Tu je rođena etiopska civilizacija, već od prvog stoljeća Axum je glavno središte trgovine egzotičnom robom iz Egipta, Rima, Nubije, Grčke, Sirije i Indije. U Axumu, u etiopskoj pravoslavnoj crkvi se navodno čuva Kovčeg saveza u kojem se nalaze ploče sa deset zapovijedi, Aronov štap i zdjela mane. Kovčeg je prema predaji dospio neposredno prije razaranja Salomonovog hrama u Jeruzalemu.U poslijepodnevnim satima izlet do hrama Yeha iz predkršćanskog razdoblja. Večera i noćenje .

8.dan: AXUM – LALIBELA (avionom)
Poslije doručka polazak avionom prema Lalibeli. Po dolasku prijava u hotel i polazak na razgled crkava po kojima je Lalibela svjetski poznata – monolitnim građevinama isklesanim u živoj stijeni. Mnogi taj lokalitet svrstavaju u svjetska čuda. Radi se o aktivnim crkvama koje preko 800 godina predstavljaju središte crkvenog života zemlje. Crkve-monolite dao je isklesati iz prirodne kamene terase površine 2600 m2 kralj Lalibela u 12. stoljeću. Posjećujemo: Bete Medhani Alem, Bete Mariam, Bete Meskel, Bete Denagil, Bete Golgotha i Bete Giorgis. Dobrodošlica u tradicionalnom etiopskom domaćinstvu uz ceremoniju pripreme i ispijanja kave (kava potječe iz Etiopske pokrajine Kaffa) Povratak u hotel, večera.

9.dan: LALIBELA
U jutarnjim satima polazak na mulama i pješice do samostana Asheten Mariam sa čuvenom crkvom iz 12.stoljeća i prekrasnim pogledom na okolni krajolik sa 3.150 metara nadmorske visine. Povratak u Lalibelu.
Poslije ručka nastavljamo s drugom skupinom crkava: Bete Gebriel, Bete Mercorios, Bete Amanuel, Betlehgem i Bete Aba Libanos.-Nakon obilaska navedenih crkava, šetnja selom i podzemnim tunelima do samostana u kojima i danas žive monasi i monahinje. Povratak u hotel.

10.dan: LALIBELA – ADDIS ABABA (avionom)
Doručak u hotelu i transfer do zračne luke.Polijetanje za Addis Ababu. Po dolasku panoramski razgled grada koji uključuje: Nacionalni muzej, Etnografski muzej i Merkato-najveću tržnicu na otvorenom u Africi. Grad je 1886.godine osnovao Menelik II na platou od 2500 metara nadmorske visine. Zahvaljujući položaju grad ima odličnu klimu tijekom čitave godine, s prosječnom temperaturom od 25 C. Oproštajna večera s tradicionalnim etiopskim jelima i pićima uz folklorni program raznih etničkih grupa. Nakon večere slijedi transfer u zračnu luku.

11.dan: ADDIS ABABA – ISTANBUL – ZAGREB
Polijetanje za Istanbul u 00:35 sati.(let TK 677), slijetanje u 05:55 h. Nastavak letom za Zagreb u 07:05 s dolaskom u Zagreb u 08:20 h.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 16.870 KN PO OSOBI ZA REZERVACIJE DO 01.07.2019. Ili do popunjenja kontingenta.
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 17.470 KN PO OSOBI ZA REZERVACIJE OD 02.07.2019.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.380 kn

Cijena je rađena na bazi grupe od minimum 15 putnika. Za grupu od 10 do 15 putnika cijena aranžmana se povisuje između 2% (za grupu od 14 putnika) do 5% za grupu od 10 ili 11 putnika.

Cijena uključuje: avio-prijevoz prema naznačenom redu letenja, smještaj u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija) ili , usluge polupansiona ili punog pansiona(prema programu), prijevoz u klimatiziranim vozilima (bus, minibus...), plovidba jezerom Tana, etiopskog vodiča na engleskom jeziku i hrvatskog vodiča-pratioca tijekom čitavog putovanja, trošak pripreme vize.

Obavezne doplate: aerodromske i druge pristojbe: 2.380 kn, taksa za vizu pri ulasku u zemlju: 50 USD (plaća se na licu mjesta), napojnice(cca 5$ dnevno)
Neobavezne doplate: polica putnog osiguranja

Fakultativno: 5-dnevni nastavak otkrivanja Etiopije : posjet plemenima u području rijeke Omo i safari u Etiopski veliki rasjed. Detalje možete dobiti u agenciji.

ETIOPIJA je zemlja smještena na Rogu Afrike, površine oko 20 puta veće od Hrvatske. Stanovništvo broji oko 83 milijuna, sastoji se od više zajednica koje se razlikuju po jeziku i vjeri. Otprilike polovicu stanovništva čine kršćani, trećina su muslimani.Glavna gospodarska djelatnost je poljoprivreda, glavni izvozni proizvod je kava.
KLIMA:ovisno o nadmorskoj visini – do 1000 m ima toplo-vlažna obilježja, od 1000 do 2500 metara n.m. toplo-suha obilježja, a iznad 2500 m klima se smatra hladnom. Najbolji period za putovanja je od kraja rujna do svibnja zbog manjeg broja padalina, s malim kišnim periodom od veljače do travnja. Prosječne temperature u listopadu: jutarnji min. 9 C, prosječni maksimum 23 C. Prosječna količina padalina u listopadu : 25 mm po m2. NOVČANA JEDINICA: etiopski birr (za 100 ETB dobije se nešto više od 3 eura – siječanj 2019).
ZDRAVLJE: cijepljenje protiv žute groznice nije obvezno ali se preporučuje, kao i profilaksa protiv malarije.

Preporučujemo putno osiguranje. Više informacija možete dobiti u agenciji.
Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o., Zagreb IDK:HR-AB-01-0802033269
Organizator putovanja ima uplaćenu jamčevinu ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane) .
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator putovanja: I.T.C.d.o.o. ZagrebPutovanja plus d.o.o.
kontaktni obrazac

Pošaljite upit
Ime

E-mail

Poruka

Upišite riječ u slici:Individualni polasci
Želite li putovati nezavisno od naših izabranih programa u grupnim putovanjima, slobodno nas kontaktirajte putem priloženog obrasca. Polja s oznakom * su obavezna.
*
*
*
*
*
*
Napomena

Upišite riječ u slici:


Sadržaj rubrike

AKCIJA
Zelena Punta
Otok Ugljan, Kukljica, Holiday Park, Apartmani Zelena Punta 3*
› 15% FIRST MINUTE popust za rezervacije do 15.5. u terminima boravka 8.7.-9.9. BESPLATNO za dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% treća odrasla osoba na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. BESPLATNO za prvo dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 50% drugo dijete do 12 godina na drugom pomoćnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe. 40% odrasla osoba na četvrtom krevetu.


Posebna ponuda
Milano
› NOVA GODINA: MILANO I TORINO
› Uz posjet Padovi, 3 dana autobusom
GARANTIRANI POLAZAK 30.12.2019. - 01.01.2020.
Cijena aranžmana po osobi: FM 1.090 kn / RC 1.190 kn